10 september 2022
12:00

Bodafors SK

Referat: Bälaryds IK - Bodafors SK

A-laget tog en skön revansch på Bodafors SK när lagen möttes på Tallåsens IP. Vårmötet på Emåvallen vann BSK men nu lyckades vi dra det längsta strået genom seger med 1-0 (0-0). En seger som innebar att vi definitivt säkrade en positiv kvalplats. Då detta var den vår sista hemmamatch i seriespelet innebar segern även att vi lyckades gå obesegrade på hemmagräs under hela serien samt att vi lyckades ta poäng på samtliga lag i serien. Inte illa alls!
Då eder man vid tangenterna missade matchen pga sjukdom får vi förlita oss på information från lagledare Peter Wall. Och den gode Peter rapporterade efter matchen att det var en spelmässigt jämn, tillknäppt och kampfylld match utan särskilt mycket klara chanser åt något håll. Då vi och BSK är de lag i serien som fram till nu har gjort i särklass flest mål framåt så kanske en del hade förväntat sig en målrik match men så blev det alltså inte. Å andra sida har vare sig BSK eller vi heller släppt in särskilt mycket mål så det kan ju också vara en anledning.

Wall berättar att vi inledde matchen bäst men pga en del slarv mm tappade vi initiativet och bjöd in BSK i matchen och spelet jämnade ut sig och präglades som sagt till stor del av kamp. Vi fick inte spelet att funka som vi ville och fick då kriga och jobba hårt istället. Efter en mållös första halvlek var Gentijan Preteni mycket nära att sätta 1-0 några minuter in i andra men BSK:s målis gjorde en vass räddning och lyckades rädda med fingertopparna så att bollen gick precis utanför. Segermålet kom istället med kvarten kvar och då agerade Gentijan istället framspelare till Liam Lindstrand som fick äran att bli dagens matchhjälte genom att sätta dit matchen enda mål.

Peter Wall sammanfattar matchen som så att ett oavgjort resultat nog hade varit mest rättvist sett till matchens karaktär över 90 minuter men att vi för den delen inte vann orättvist på något sätt då vi lyckades skapa något mer farlig läge framåt än vad BSK förmådde denna dag.